Acupunctuur

Praktijk Heerhugowaard

''de Noord''

Moxa

 

Kan zowel direct als indirect op de huid gebruikt worden. Bij direct word er op de huid een kegeltje of rijstkorreltje geplaatst. Indirect is vlak boven de huid met een stick. De toepassingsvorm is afhankelijk van het doel van het moxeren. Indirecte moxa heeft een verwarmende en bewegende werking en kan een groot gebied bestrijken. Directe moxa heeft een voedende werking en minder een verwarmende en bewegende werking. Zowel indirecte als directe moxa kunnen ingezet worden bij pijncondities.

 

Indicaties: Pijnlijke en/of gezwollen plekken, Spier- en gewrichtsproblemen (jicht), Slapte van het weefsel, Vermoeidheid, Slapeloosheid, Koude handen en voeten, Algemene kouwelijkheid, Menstruatieklachten, Littekens (ongeacht hoe oud het litteken is!)

Vergoeding van consult via uw zorgverzekering mogelijk.

 

Als acupuncturist ben ik aangesloten bij beroepsvereniging het ZHONG. Uw behandelingen worden daardoor vrijwel door alle zorgverzekeraars voor een groot deel vergoed uit de aanvullende verzekering.

 

De kosten van een acupuntuurconsult vallen niet onder uw eigen risico. Dus u betaald niets extra. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekering. Klik hier voor de actuele lijst van de zorgverzekeraars en vergoedingen.

 

Ik adviseer om zelf contact op te nemen met uw eigen zorgverzekering voor de juiste voorwaarden.

Cupping

 

Cupping is een methode waarbij glazen of kunststof ’cups’ op het lichaam geplaatst worden en vacuüm worden gemaakt. Afhankelijk van het te behandelen gebied, worden er tijdens de behandeling één of meerdere cups gebruikt. Wanneer de energie in het lichaam geblokkeerd raakt ontstaat er een stagnatie wat zich kan uiten in pijn. De zuiging van de cups zorgt in de diepe weefsels en spieren voor extra doorbloeding en verwijderd opgehoopte gifstoffen.

Na de cupping behandeling is het mogelijk dat er rode of paarse plekken achterblijven op de huid. De verkleuring trekt in de loop der dagen vanzelf weg. De intensiteit van de roodheid geeft een indicatie voor de ernst van de stagnatie. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

 

Indicaties: Pijn in nek-, rug-, schouder spieren, Gewrichtsklachten, Hoofdpijn, Griep, Verkoudheid

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCG) en word al meer dan 6000 jaar gebruikt. Het is inzetbaar bij vele lichamelijke en geestelijke klachten. De Wereld Gezondheid Organisatie heeft veel onderzoek laten doen naar de werking van acupunctuur en heeft daaruit een lijst opgesteld met indicaties waarvoor acupunctuur allemaal inzetbaar is. Klik hier voor de indicatie lijst.

 

Hoe werkt acupunctuur?

In ons lichaam is er een continue stroom van energie. Deze energie circuleert door het lichaam via energiebanen, deze energiebanen worden meridianen genoemd. De meridianen zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Samen vormen ze een complex netwerk dat voor de gehele energiedoorstroming in het lichaam zorgt.

 

Als de energiestroom wordt verstoord ontstaan er klachten. Een verstoring in de energiestroom kan veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf, bv: door koude, bacteriën, virussen, overbelasting, stress, hevige emoties/trauma’s enz.

 

In normale omstandigheden is het lichaam in staat zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Lukt dit echter niet, dan kan acupunctuur een uitkomst bieden.

 

De behandeling

Bij het eerste consult in de praktijk neem ik met u de klacht(en) door. Ook word de pols en tong bekeken. Aan de hand van dit onderzoek stel ik een behandelplan op. Tijdens de behandeling worden er hele dunne steriele naaldjes gezet die éénmalig gebruikt worden. Het zetten van deze naaldjes is zo goed als pijnloos.

 

De naalden worden ondiep in de huid geprikt op de meridianen en zorgen ervoor dat de energiestroom in het lichaam verbeterd. Na een korte tijd worden de naaldjes verwijderd.

 

Ter aanvulling op de acupunctuurbehandeling kan het wezen dat gebruik maakt van verblijsnaalden, moxa, cupping of guasha.

Verblijfsnaalden

 

Om het effect van de behandeling extra kracht bij te zetten is het soms nodig bepaalde punten tussen de behandelingen door extra te stimuleren. Dit kan door middel van verblijfsnaaldjes. De verblijfsnaaldjes zijn kleine huidkleurige pleistertjes met daarin een klein dun naaldje. Deze worden op een acupunctuurpunt geplakt en extra gestimuleerd door het zelf af en toe te masseren.

 

Indicaties: afvallen, stoppen met roken, stress, slaapproblemen, hormonale problemen.

Guasha

 

Er wordt een laagje olie op de huid aangebracht en op deze plek wordt vervolgens met een Guasha schraper geschraapt. Op plaatsen waar zich blokkades bevinden verschijnen vervolgens kleine bloeduitstortingen. Deze plekken kunnen in kleuren variëren van lichtrood naar dieprood. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade. Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift, bevordert de bloedsomloop, verwijderd blokkades en verminderd (spier)pijn

 

Indicaties: hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, tenniselleboog, rugpijn, PMS, zenuwpijn, heup pijn en kniepijn.

Tarieven

 

Intake gesprek incl. consult - € 52.-

(60 tot 75 min.)

 

Vervolgconsult - € 52.-

(45 tot 60 min.)

 

Moxa bij stuitligging consult - € 52.-

( 30 tot 45 min.)

incl. 4 moxa sticks voor thuis)

 

Het ook mogelijk een los consult voor alleen guasha of cupping te maken:

 

 

Guasha consult - € 52.-

(30 tot 45 min)

 

Cupping consult - € 52.-

(45 tot 60 minuten)

 

De behandeling dient u tijdens het consult per pin of contant te voldoen. U ontvangt van mij het factuur per email voor declaratie aan uw zorgverzekering, deze dient u zelf door te sturen.

 

Bij verhindering gaarne minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling afmelden. Bij niet nagekomen of te laat afgezegde behandeling brengen wij 50% van het consultbedrag in rekening aan de client.

KOM IN CONTACT

 

Praktijk Heerhugowaard ''de Noord''

Adres: Middenweg 465C, Heerhugowaard

Email: praktijkhhwdenoord@gmail.com

Tel: 06 37 136470

Kvk nr. 58956123

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag t/m Donderdag:

8.30 - 17.30 uur

 

Vrijdag t/m Zondag:

Gesloten

Copyright @ All Rights Reserved