SA Recepten avond

Praktijk Heerhugowaard ''de Noord''

Acupunctuur,Gewichtsbeheersing & Cryolipolyse

Straight away recepten

 

Deze recepten zijn te gebruiken in de tussenweek en tijdens het SA 900 programma

Salade met gerookte kipreepjes

1 pers. - 300 calorieën

 

Ingredienten:

100 gram gerookte kipreepjes

50 gram komkommer

10 cherrytomaatjes

1 eetlepel olijfolie

100 gram slamix

1 theelepel verse dille

Peper

 

Bereiding:

Tomaten wassen en halveren.

Komkommer wassen en kleinsnijden.

Dille fijn knippen.

Slamix mengen met kipreepjes, dille, tomaat, komkommer en olie.

Kipfilet met champignons en paksoi

1 pers. - 230 kca

 

Ingredienten:

1 eetlepel olijfolie

120 gram kipfilet

100 gram champignons, gehalveerd

100 gram paksoi

1-2 theelepels gember

Peper

 

Bereiding:

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak het vlees in 8 minuten bruin en gaar.

Voeg de champignons, paksoi en gember toe en wok nog 3-5 minuten.

Breng het gerecht op smaak met peper.

Als de pan te droog wordt, voeg dan een scheutje water toe.

Gestoomde Koolvis met spruitjes

1 pers - 200 kcal

 

Ingredienten:

120 gram koolvisfilet

200 g spruitjes

1/2 theelepel tijm

Peper

Theelepel laurier

 

Bereiding:

Spruitjes schoonmaken.

Visfilet bestrooien met peper, laurier en tijm.

Spruitjes in een laagje kokend water in 8 min. gaarkoken.

Tegelijkertijd boven spruitjes,in de pan een vergiet of stoommand hangen en hierin de vis leggen. Deksel op vergiet eggen en vis in 8 min gaar stomen.

Spruitjes afgieten.

Kip met bleekselderij

1 pers. - 240 kcal

 

Ingrediënten:

120 gram kipfilet, in blokjes

150 gram bleekselderij

50 gram champignons

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel paprikapoeder

Peper

 

Bereiding:

Snijd de bleekselderij in stukjes van 3 cm.

Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderij 3 min. Laat uitlekken.

Dep de kipfilet droog met keukenpapier.

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de kipfilet goudbruin in 5 min.

Voeg de champignons toe en roerbak tot ze vocht loslaten.

Roer de bleekselderij en paprikapoeder erdoor.

Spinaziesalade met omelet

1 pers. - 195 kcal. per portie

 

Ingrediënten:

100 gr spinazie

100 gr komkommer, kleingesneden

Ei, geklopt

1 eetl olijfolie

1 eetl bieslook fijngesneden

Peper

 

Bereidingswijze:

Was de spinazie in ruim koud water en laat in een vergiet goed uitlekken.

Voeg de komkommer, spinazie en bieslook samen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan.

Schenk het geklopte ei in de pan en verdeel over de bodem. Bak de omelet tot hij net gestold is.

Breng de omelet op smaak met peper.

Snijd de omelet in dunne reepjes en leg op de salade

Kabeljauw uit de oven

1 pers.

 

Ingrediënten:

120 gr kabeljauw

50 gr courgette, in blokjes gesneden

50 gr champignons, gehalveerd

50 gr tomaat, gehalveerd

50 gr prei, in ringen gesneden

1 theel bieslook fijngesneden

1 theel. kerriepoeder

Peper

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.

Kruid de kabeljauw met tijm en peper.

Leg hierop de gemengde groenten.

Bestrooi het met bieslook en peper.

Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.

Broccoli wokschotel

4 pers.

 

Ingrediënten:

500 gr biefstuk in reepjes ( kan je ook vervangen door kip)

300 gr broccoli

1 stuks gele paprika in reepjes

1/2 stuks rode ui in ringen

8 stuks cherry tomaatjes gehalveerd

3 el kikoman ketjapsaus rood

2 el olie

 

Bereidingswijze:

Blancheer de broccoli roosjes ca. 5 minuten. Laat de wok goed heet laten worden, olie verhitten en bak de biefstuk reepjes circa 30 seconden per kant. Haal het vlees uit de pan en laat deze rusten op een bord. Voeg alle groenten toe (behalve cherry tomaatjes) en wok het geheel totdat ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de ketjap, biefstukreepjes & cherry tomaatjes toe en wok het nog 1 min door.

Zuurkoolschotel

4 pers.

 

Ingrediënten:

500 gr zuurkool

300 gr rundergehakt

250 gr kastanje champignons

1 bakje Kruidenroomkaas

2 eieren

water

peper en zout

geraspte kaas voor garnering

1 el olijfolie

 

bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.Gehakt rul bakken in olie. Voeg vervolgens de champignons toe en laat deze garen. Kruid het met een peper naar smaak .Ondertussen laat je de zuurkool uitlekken in een vergiet. Haal het gehaktmengsel van het vuur en voeg de uitgelekte verse zuurkool door het gehaktmengsel. Schep dit goed door elkaar. Pak een kom en doe hier de roomkaas en eieren in, klop deze samen tot er geen klontjes meer zijn. Voeg voldoende water toe tot het de substantie van melk heeft.Schep deze roomkaas/ei mengsel door de gehakt-zuurkool. Doe dit in een ovenschaal en strooi er geraspte kaas. Doe de schaal op 200 graden een half uurtje in de oven.

Ovenschotel met spruitjes

2 pers.

 

Ingrediënten:

500 gr spruitjes

1 ui

125 gr spekjes

100 gr champignons

1 teentje knoflook

100 gr creme fraiche

paprikapoeder

nootmuskaat

peper

geraspte kaas

 

Bereiding:

Snij de spruitjes doormidden en kook deze ongeveer 6 minuutjes. Bak de champignons, ui en spekjes. Als laatste de spruitjes even meebakken. Voeg kruiden naar smaak toe en de crème fraise. Vet de ovenschaal in, mengsel erin, geraspte kaas erover en dan 15 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Praktijk Heerhugowaard ''de Noord

Middenweg 465C

1704BC Heerhugowaard

Tel. 06 37136470

Email. praktijkhhwdenoord@gmail.com

Copyright @ All Rights Reserved