Acupunctuur

Praktijk Heerhugowaard 

''de Noord''

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCG)  en word al meer dan 6000 jaar gebruikt. Het is inzetbaar bij vele lichamelijke en geestelijke klachten. De Wereld Gezondheid Organisatie heeft veel onderzoek laten doen naar de werking van acupunctuur en heeft daaruit een lijst opgesteld met indicaties waarvoor acupunctuur allemaal inzetbaar is. Klik hier voor de indicatie lijst

 

Hoe werkt acupunctuur?

In ons lichaam is er een continue stroom van energie. Deze energie circuleert door het lichaam via energiebanen, deze energiebanen worden meridianen genoemd. De meridianen zijn zowel met elkaar als met de organen en de geest verbonden. Samen vormen ze een complex netwerk dat voor de gehele energiedoorstroming in het lichaam zorgt.

 

Als de energiestroom wordt verstoord ontstaan er klachten. Een verstoring in de energiestroom kan veroorzaakt worden door invloeden van buitenaf, bv: door koude, bacteriën, virussen, overbelasting, stress, hevige emoties/trauma’s enz.

 

In normale omstandigheden is het lichaam in staat zichzelf weer in balans te brengen en te genezen. Lukt dit echter niet, dan kan acupunctuur een uitkomst bieden.

 

De behandeling

Bij het eerste consult in de praktijk neem ik met u de klacht(en) door. Ook word de pols en tong bekeken. Aan de hand van dit onderzoek stel ik een behandelplan op. Tijdens de behandeling worden er hele dunne steriele naaldjes gezet die éénmalig gebruikt worden. Het zetten van deze naaldjes is zo goed als pijnloos.

 

De naalden worden ondiep in de huid geprikt op de meridianen en zorgen ervoor dat de energiestroom in het lichaam verbeterd. Na een korte tijd worden de naaldjes verwijderd.

 

Ter aanvulling op de acupunctuurbehandeling kan het wezen dat  gebruik maakt van verblijsnaalden, moxa, cupping of guasha. Lees meer

Vergoeding van consult via uw zorgverzekering mogelijk.

 

Als acupuncturist ben ik aangesloten bij beroepsvereniging het NVA. Uw behandelingen worden daardoor vrijwel door alle zorgverzekeraars voor een groot deel vergoed uit de aanvullende verzekering.

 

De kosten van een acupuntuurconsult vallen niet onder uw eigen risico. Dus u betaald niets extra. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekering. Klik hier voor de actuele lijst van de zorgverzekeraars en vergoedingen.

 

Ik adviseer om zelf contact op te nemen met uw eigen zorgverzekering voor de juiste voorwaarden.

Tarieven

 

Intake gesprek incl. consult - € 55.-

(60 tot 75 min.)

 

Vervolgconsult - € 55.-

(45 tot 60 min.)

 

Moxa bij stuitligging consult - € 55.-

( 30 tot 45 min.)

incl. 4 moxa sticks voor thuis)

 

Het ook mogelijk een los consult voor alleen guasha of cupping te maken:

 

 

Guasha consult - € 55.-                                     

(30 tot 45 min)

 

Cupping consult - € 55.-                                     

(45 tot 60 minuten)

 

De behandeling dient u tijdens het consult per pin of contant te voldoen. U ontvangt van mij het factuur per email voor declaratie aan uw zorgverzekering, deze dient u zelf door te sturen.

 

Bij verhindering gaarne minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling afmelden. Bij niet nagekomen of te laat afgezegde behandeling brengen wij 50% van het consultbedrag in rekening aan de client.

KOM IN CONTACT


Praktijk Heerhugowaard ''de Noord''

Adres: Middenweg 465C, Heerhugowaard

Email: praktijkhhwdenoord@gmail.com

Tel: 06 37 136470

Kvk nr. 58956123

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m Donderdag:

8.30 - 17.30 uur


Vrijdag t/m Zondag:

Gesloten

Copyright @ All Rights Reserved